Villa Cosy

Gallery

VILLA COSY

VILLA COSY

De welzijnsruimte van de Villa Cosy is gebaseerd op het concept van privé huren. U kunt zichen met uw dierbaren voor 2 uur, 3 uur of een hele dag terugtrekken met een capaciteit van 2 tot 20 personen maximum.

Dit huis is geheel gebouwd met natuurlijke materialen (marmer van Toscane, leem, zand steen, hout) en respecteert de geest van “Natural Feng Shui House”.

Uw zintuigen worden geprikkeld door onze AROMA en MUSICO en LUMINO-THERAPIE in een “Cocoon-sfeer”.

Droge Sauna

3-20% vochtigheid & 80-105°C
Reeds in de Romeinse tijd maakte men gebruik van ‘zweetruimtes’, afgewisseld met het nemen van warme, koude en lauwe baden om het lichaam te reinigen, te ontgiften en te versterken. Vervolgens werden door massage met geparfumeerde olie de huid weer gehydrateerd en de spieren volledig losgemaakt.

Zowel het gebruik van sauna als van hydrotherapie (hydros is grieks voor ‘water’) gaan eeuwen terug en zijn in bijna alle culturen over heel de wereld terug te vinden. Zo hadden Syberische en Noord-Amerikaanse sjamanen hun zweethutten tijdens genezings-en reinigingsrituelen, maar ook in China, het Oude Egypte en in Griekenland bestonden deze praktijken en waren wijd verbreid onder de gewone bevolking.

In Finland is de saunatraditie nog steeds razend populair met maar liefst 1,7 miljoen sauna’s op 5.246.000 inwoners, maar ook bij ons neemt het saunagebruik steeds meer toe in populariteit.

Zoutschuur

15%-20% vochtigheid & 60°C

Hammam

100% VOCHTIGHEID & 47C°
Wanneer men denkt aan Rome, wordt die vaak geassocieerd met grote baden Thermen genaamd. De keizer Agrippa bouwde de eerste Thermen in 25 A.D. De praktijk van hammam is zich pas echt beginnen ontwikkelen rond 600 na Christus,.De Turkse baden werden geïnspireerd door de Romeinse en Griekse baden. Ze hebben genoten van groot succes in de Arabische wereld en zijn geïntegreerd in de praktijk van de islam als een regel van zuivering en hygiëne…

Dit weldoende stoombad heeft een gematigde temperatuur van 40-50°C en een zeer hoge vochtigheidsgraad van 95-100%. De hammam ontspant de spieren, brengt de vochtbalans van het lichaam terug op peil en heeft ook een milde, aangename werking op de luchtwegen die door de warme stoom worden “vrijgemaakt”.

Infrarood

Korte golven IR-A = 50°C De Romeinen plaatsten een bak met brandende houtskool in hun Laconium. Houtskool was in die tijd de enige brandbare materie dat IR-A verkreeg.(infrarood verspreidt korte golven). Nu hebben wij stralingslampen gemiddeld IR-B en lange golven die elk een verschillende intensiteit hebben die dieper in de huidlagen doordringen om tenslotte de pijnen te treffen die de sauna niet kan bereiken. IR-A remt en vermindert ziekten en is een weldaad voor mensen met gewrichtsklachten, spierpijn, eczeem, psoriasis, acne, astma…. The IR-A, produced by Robax lamps infrared cabin is used to treat joint problems, muscle aches, eczema, psoriasis, acne, asthma…

IR-A remt en vermindert ziekten en is een weldaad voor mensen met gewrichtsklachten, spierpijn, eczeem, psoriasis, acne, astma.

Jacuzzi

De jacuzzi heeft een groot aantal jets die zeer specifieke en verschillende delen van je lichaam treft en geeft u veel meer dan de traditionele bubbelbad … Je zit in ergonomische stoelen en de 2 motoren geven u de optimale massagekracht en dit alles in een natuurlijke omgeving verwarmd tot 37,5°C!

Swimming pool & Jetstream

Langzaam onderdompelen in de weldadige warmte van het water, voelen hoe het natte element je lichaam omspoelt. Wat een weldaad! Geen stress meer, nieuwe kracht putten voor lichaam, geest en ziel, heerlijk ontspannen onder de blote hemel – dat kan in ons verwarmde buitenzwembad …

Speciale evenementen

U kunt het hele huis huren in de VILLA meer dan 300m² met haar tuinen en Wellness-infrastructuur. Wij organiseren de catering, de bar service voor seminaries, vergaderingen, trainingen, cursussen, verjaardagen en diverse jubilea. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Lounge

Deze zone zal u toelaten om periodes van rust in te lassen tussen het gebruik van de verschillende apparaten. U zult genieten van de ontspannende muziek en zachte verlichting.

De aangename en intieme sfeer van de Lounge nodigt uit tot totale ontspanning.

Massage

Een mix van diverse Oosterse en Westerse massagetechnieken : Verkwikkend en ontspannend.
  • Een uitnodiging tot geestelijke en lichamelijke ontspanning of een algeheel gevoel van welzijn.
  • Om los te komen van de dagelijkse drukte en er weer verfrist terug te keren.
  • Om je zelfhelend vermogen aan te wakkeren via het wegvloeien van stress.
  • Om meer bewustzijn te brengen in gebieden die je (on)bewust negeerde.
  • Durée: 60 min ou 90 min